Solarview UNI

Vi utvecklar ihop med vår samarbetspartner vårt egna gränssnitt för solcellsanläggningar som bygger på API-anrop mot de vanligaste förekommande tillverkarna av växelriktare på den nordiska marknaden. All användardata, anläggningsdata och annan information lagras inom Sverige i våra egna databaser och servrar. En översikt över anslutna anläggningar och enklare administration kommer vara tillgänglig.
Det första året ingår vid köp av UNI. År två och framåt debiteras 128kr/månaden för en anläggning vilket avser 
drift och underhåll, backuper samt löpande uppdateringar och nya funktioner. För anläggning två och uppåt tillkommer 18kr/anläggning, om ni t,ex har 4st anslutna anläggningar blir kostnaden 200kr/månaden. 


Kompatibilitet idag:
Ferroamp, Huawei, Solaredge.

Under utveckling:
Fronius, Goodwe, m.m.

Gränssnittet

Levereras förinstallerat på en minidator som vid uppstart ansluter till vår server, aktiverar med en handskakning, hämtar och visar din anläggningsdata, vid omstart kontrolleras att versionen stämmer och uppdateringar sker automatiskt.

Minidatorn bygger på samma hårdvara som One men kommer förinstallerad med en anpassad version av Linux. Ansluts med HDMI-kabel till skärmen, nätverkskabel och nätadapter. Startar upp automatiskt och inga inställningar eller konfiguration krävs *.

* Förutsatt att IP-adresser tilldelas genom DHCP. 
Om slutkundens nätverk är managerat och inställt med statiska IP-adresser anges den tilldelade IP-adressen vid beställning.


Välj bland olika grundmallar och rotationer, som sedan växlar mellan aktuell produktion, veckovis, månadsvis och total m.m.

Egen logotyp, slutkundens logotyp samt bakgrund går att anpassa. 

 

Exempelbild – Huawei SUN2000

Exempelbilder tidigt skede